Samarbetet med Blykalla Reaktorer

NewClearEnergy grundades med en vision om att att bidra till globala klimatmål och trygg elförsörjning, ville vi tillgängliggöra kärnkraft för konsumenter, bidra till forskning och på så vis placera kärnkraften som den lösning, bland flera energikällor, som den är.

Idag ser framtiden annorlunda ut för kärnkraften. Debatten är mer nyanserad och lösningsorienterad och i tillägg finns flera konkreta projekt under utveckling. Vår samarbetspartner Blykalla har som exempel på den positiva utvecklingen tillskjutits kapital från näringslivet och direkt statligt forskningsstöd.  Genom medlemskap i NewClearEnergy har du bidragit till denna viktiga förflyttning och i förlängningen till ökad möjlighet att trygga vår långsiktiga elförsörjning och nå de globala klimatmålen! Vi, som grundare, upplever därmed att vi har uppnått de mål vi satte.

Om du vill fortsätta stödja Blykalla och utvecklingen av framtidens svenska kärnkraft rekommenderar vi att du håller utkik på https://blykalla.com/. Ni kan även passa på att beställa den snygga NewClearEnergy-muggen  eller någon av dekalerna i vår webbshop, innan den stängs ner: https://newclearenergy.se/karnkraftsbutik/

Återigen stort tack för ditt engagemang och stöd till Blykalla!